Roslagens Schackförbund | Nytt deltagarrekord i Schack4:ans distriktsfinal, 460 barn och Drottingdal segrade för tredje gången i rad!
RSS
 

Nytt deltagarrekord i Schack4:ans distriktsfinal, 460 barn och Drottingdal segrade för tredje gången i rad!

Apr 6 2016

Schack4an                                                         RoslagensSparbank

Idag gjorde 25 klasser upp om platserna till riksfinalen i Västerås och det var en tuff och jämn kamp! Nya rekord slogs i både antalet klasser och antalet barn, 460 stycken! 49 fler än förra årets rekord på 411.
Drottningdal tog hem sin tredje seger i rad vilket är ett helt enastående resultat och vi kommer behöva undersöka arkiven om något liknande någonsin skett i Roslagens historia.
Fyra klasser kvalificerar sig direkt till Riksfinalen och sedan kan femman söka dispens och i år fick vi en exakt delad femte plats!

Så här såg toppen ut:
1. Drottningdals skola 340
2. Freinetskolan Hugin 329
3. Freinetskolan Mimer 326
4. Jordens skola 320
5. Elmsta skola 316
5. Bålbro skola 4B 316

Här hittar ni hela resultatlistan.

Norrtelje Tidning var på plats och vi hoppas kunna länka till deras webbplats snart.

Vi vill tacka alla barn, lärare, funktionärer, Roslagens Sparbank, Roslagens Sparbanks Stiftelser och alla andra som var med under dagen och som gjort Schack4:an möjlig! Ser redan framemot Schack4:an nästa år!

Påminner också om Schack4:anmästaren som är en individuell tävling för de som är sugna på att spela mera schack. Tävlingen spelas på lördag, den 9:e april och inbjudan hittar ni här. Där hittar ni även mer information om ungdomsträningar i Roslagens olika schackklubbar!

OBS! I en tidigare version av inbjudan som även delades ut under distriktsfinalen stod det att SS Gambit i Norrtälje har ungdomsträningar både tisdagar och onsdagar, detta stämmer ej! SS Gambit har ungdomsträningar på onsdagar 18:00-19:30.

 

 
Kommentera

Verksamhet: Allmänt

 


Skicka en kommentar